İçeriğe geç

Yoğurtlu Kek Malzemeleri Nelerdir

Süt yoksa yoğurtla kek yapılır mı?

Milföy hamurundan kek yapmanın sırrı, sütle değiştirdiğiniz malzemede gizlidir. Süt yerine yoğurt kullanarak kekinizin kabarıklığını artırabilirsiniz.

Yoğurtlu kek yumuşak olur mu?

Evde süt yoksa ve az malzemeyle basit bir kek yapmak istiyorsanız yoğurtlu kek tam size göre. Sulu yoğurtla yapılan bu kek yoğun aromalı ve yumuşaktır. Özellikle çay saatlerinde ve misafir ağırlarken servis edilebilir.

Süt olmadan yoğurtla kek yapılır mı?

En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Yoğurtlu kek tarifi kaç dakikada pişer?

Plasenta tadında olan doğal yoğurtlu kekimizi 160°C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 55 dakika pişirelim. Pişirme süresi sonunda keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.

1 su bardağı süt yerine ne kadar yoğurt konulur?

Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız, bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.

Süt yerine ne kullanılabilir?

Giriş Yap/Kayıt OlAyran. O kelime neydi? ” … O. Şimdi bir düşünelim. … 3. Yulaf sütü Evde hayvansal süt kalmadıysa yulaf sütü hazırlayıp başka bir süt kullanabilirsiniz. … Kefir. Süt yerine kullanabileceğiniz bir diğer malzeme de kefirdir. … Yoğurt. … Limonata veya portakal suyu.

Keklere neden yoğurt konur?

Yoğurt kekteki yağla buluştuğunda kekin nemli kıvamını verir. Ayrıca daha az yağlı bir tada sahip olmasını sağlar. Sütlü keklere kıyasla kullanılan malzemelere bağlı olarak daha az kabarır. Sütlü kekler kadar kabarık bir kıvama sahip değildirler.

Kek tarifi için malzemeler nelerdir?

“Klasik Kek (Yumuşak)” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao.

Yoğurtlu keke soda konur mu?

Sodalı Kek, harika kıvamını yoğurt ve sodadan alır. Tam kıvamını elde etmek için kabartma tozu ve limon suyuna ihtiyacımız var.

Keke süt yerine maden suyu konur mu?

Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limon suyu keki de yapabilirsiniz.

Keke süt yerine su koyarsak ne olur?

Aslında en kolay yol su eklemektir. Keklerinize su eklediğinizde, keklerinizin daha hafif bir dokuya sahip olduğunu fark etmeyeceksiniz. Su, kek karışımına herhangi bir tat katmaz.

Keke kabartma tozu koymayı unuttum ne yapmalıyım?

Kabartma tozu yerine ne kullanabilirsiniz? Ekşi süt, ayran, kabartma tozu, yumurta akı, sirke, tuz.

Süt yoksa keke ne katılır?

Süt yoksa, bunun yerine yoğurt kullanılabilir. Yoğurt, fermantasyon yoluyla elde edilen bir süt ürünüdür ve probiyotik açısından zengindir. Hamurun pişirildikten sonra daha yoğun bir kıvama ve nemli bir dokuya sahip olmasını sağlar.

Kek fanlı mı pişer fansız mı?

Kek pişirirken genellikle üst ve alt ısıtma modu kullanılır. Bu, kekin hem alt hem de üst kısmının eşit şekilde pişmesini sağlar. Konveksiyonla pişirme, kekin üst kısmının çok fazla kızarmasına veya kurumasına neden olabilir, bu nedenle genellikle önerilmez.

Şekerli vanilin olmadan kek yapılır mı?

Vanilya eklemeden kek yapabilirsiniz. Vanilya, kek tariflerinde yaygın olarak kullanılan bir tatlandırıcı ve aromadır, ancak vanilya eklemeden yapılan kekler de lezzetli olabilir. Kekinizi farklı bir tat veya tatlandırıcı ile özelleştirebilirsiniz.

Su ile kek yapılır mı?

Su, kekinize yumuşak bir doku verir ve daha iyi kabarmasına yardımcı olur. Kekinizi daha doyurucu hale getirir ve daha hafif bir tada sahip olmasını sağlar.

Keke süt yerine maden suyu konur mu?

Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek için kullandığınız maden suyu kekinizin güzelce kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. İsterseniz limon kabuğu rendesi ekleyerek limon suyu keki de yapabilirsiniz.

Yoğurt suyu ile kek yapılır mı?

4- Hamurun sertleşmemesi için yoğurtlu su ekleyin. Kıvamını basit kek hamuru kıvamına getirin. 5- Kekimizi yapacağımız kalıbı tereyağı ile yağlayıp 1 kepçe dolusu hamurdan kalıba koyun. 6- Basit kek hamurunun ortasına 1 kepçe kakaolu kek hamurundan koyun.

Poğaçaya süt yerine yoğurt konulur mu?

Yoğurt, böreklere eşsiz bir lezzet verir ve onları daha doyurucu hale getirir. Ayrıca, içerdiği asit sayesinde böreklerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Bu nedenle sahur için hazırladığınız böreklerde süt yerine yoğurt kullanarak daha sağlıklı ve lezzetli bir alternatif elde edebilirsiniz.

Tavsiyeli Bağlantılar: Bir Stat Kaç Metre

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort